Ingredience

  • čtvrt až půl hlávky zelí (podle velikosti)
  • 1 větší brambora
  • 1 cibule
  • 1 nožička párku nebo klobásy
  • olej
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • 1 lžíce zásmažky
  • zelená petrželka

Postup

Na troše oleje zpěníme cibuli, přidáme papriku, nakrouhané zelí a promícháme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, okmínujeme a pod pokličkou vaříme asi 10 minut. Pak přidáme na kostičky nakrájenou bramboru a vaříme dál do změknutí.

Mezitím na oleji osmažíme na kousky nakrájenou uzeninu a přidáme do polévky. Vmícháme zásmažku a ještě chvíli povaříme. Podle chuti dokořeníme. Na talíři posypeme posekanou petrželkou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang