Recept – 2 v 1 slepičí polévka a slepice na smetaně

Drůbeží masoHlavní jídlaMasoOmáčkyPolévkySmetanová omáčka

Ingredience:

  • 1/4 slepice
  • 2 větší mrkve
  • 2 větší petržele 
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • pórek
  • pepř
  • sůl
  • 2x slepičí bujón
  • vegeta
  • majoránka
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 1 smetana na šlehání
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • sladká paprika

Postup:

Slepici dáme vařit s na kostky nakrájenou zeleninou a kořením.

Z hotového vývaru vyjmeme zeleninu, dáme do nádoby, přidáme asi 2 naběračky vývaru, smetanu a mouku a ušleháme, vlijeme do hrnce, přidáme nové koření (2 kuličky), celý pepř (3-5 kuliček) a bobkový list (2 ks). Přivedeme k varu.

Vyjmeme slepici, zbavíme kostí a nakrájíme a přidáme k omáčce.

Za stálého míchání přidáme sladkou papriku a dochutíme vegetou. Je-li omáčka příliš hustá, dolijeme mlékem.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang